Onderwerpen van onderzoek

Onderwerp van onderzoek: liefdadigheid
Onderwerp van onderzoek: Caritas als vrouw met drie kinderen, detail van een ingekleurde houtsnede met gepersonifieerde deugden, uitgegeven in Amsterdam, 1725-1738. Rijksmuseum, RP-P-OB-200.183. Bron: Rijksstudio

Op de homepagina van deze website post ik korte artikelen over uiteenlopende onderwerpen van mijn onderzoek. Inspiratie daarvoor vind ik in de actualiteit en in lopende tentoonstellingen, maar ook in museale collecties en wetenschappelijke literatuur. Daarmee geven de teksten een overzicht van de uiteenlopende thema’s waarmee ik me zoal bezighoud of heb gehouden.

Momenteel doe ik veel onderzoek naar voorstellingen van rampen, zoals stadsbranden en overstromingen. Daarnaast kunnen artikelen gaan over pelgrimage, middeleeuwse insignes en religieuze boeken, onderwerpen van mijn proefschrift Pelgrimstekens op perkament. Ook houd ik me bezig met voorstellingen van liefde en liefdadigheid.

Tot slot komen allerlei andere onderwerpen aan bod die om wat voor reden dan ook mijn aandacht trekken. Het gaat om objecten van de late middeleeuwen tot in de 19de eeuw, van schilderijen tot prenten, metaalgoed en miniaturen, tekeningen en tekst. Van alles eigenlijk.

Kijk vooral eens rond en vergeet me niet te melden wat je denkt. Dat kan via het contactformulier of door een reactie te plaatsen bij een blog over een specifiek onderwerp. Wil je meer lezen over mijn achtergrond, klik dan hier. Voor een lijst van publicaties kun je hier terecht. Ook heb ik mijn lezingen en mijn onderwijsactiviteiten op een rijtje gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top